• Huisje Marrielle
  • Huisje Marrielle
  • Huisje Marrielle
  • Huisje Marrielle
  • Huisje Marrielle

Omgeving Egmond aan Zee

Het appartementencomplex ligt aan het duin, 100 meter van het strand, 200 meter van het dorpscentrum.


Egmond aan Zee heeft een klein, maar gezellig centrum met restaurantjes, cafeetjes, terrasjes en leuke winkeltjes, die dagelijks(!) geopend zijn. De strandafgang is direct in het centrum, kijk hier voor de live beelden. Wekelijks is er een markt en in de zomermaanden is er elke woensdagavond een gezellige braderie. Voor activiteiten in de omgeving kijk op wegaanwatdoen.nl of op egmondonline.nl. Vergeet niet in de zomermaanden de vuurtoren te bezichtigen.

In de duinen en bossen is er rust en ruimte om te wandelen, fietsen, mountainbiken en paard rijden. Op het strand kun je lekker uitwaaien en/of zonnen op het heerlijke zandstrand. Over het strand of door het duin is het circa 7 kilometer wandelen of fietsen naar Bergen aan Zee of Bakkum aan Zee. Ook is het heerlijk vertoeven op de terrasjes van de strandtenten.

Alkmaar, de kaasstad, ligt op circa 10 km afstand en heeft alle faciliteiten van een grote stad. Het kunstenaarsdorp Bergen (10 km), staat o.a. bekend om zijn Ruïnekerk, (borstel)skibaan, zijn gezellige cafeetjes en natuurlijk kun je hier veel kunst vinden.

Kinderen zullen zich nooit vervelen met zand en zee in de buurt. Bij de strandopgang in het centrum staat het standbeeld van Nijntje: Zij is op het Egmondse strand bedacht. Een paar dorpen verder is de overdekte speeltuin Ballorig een goede afwisseling tijdens de vakantie. Kijk eens bij het Openluchtmuseum in Enkhuizen of rij voor de allerkleinsten naar het Sprookjeswonderland.

 
Nederlands